perjantai 30. syyskuuta 2011

Tuliset tonnikalapasteijat
















2 pkt voitaikinalevyjä
2 prk chilitonnikalaa
1 muna

Levitä taikinalevyt pöydälle sulamaan. Valuta tonnikala ja poista kokonaiset chilit. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Laita neliöiden keskelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Taita toinen puoli päälle. Painele sivut kiinni haarukalla. Voitele pasteijat munalla. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa 10-15 min.

torstai 29. syyskuuta 2011

Marenkileivokset


4 valkuaista
1 dl tomusokeria
½ dl hienoa sokeria
1 tl sitruunamehua

Täyte:
1 dl kuohukermaa
200 g mustikkarahkaa
1 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
200 g tuoreita marjoja


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja sitruunamehu. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävän tasaista. Pursota marengista pieniä "pesiä" leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kypsennä 80-asteisessa uunissa 2-3h. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon maustettu rahka. Täytä ja koristele pesät.

lauantai 24. syyskuuta 2011

Lasagne





























800 g jauhelihaa
1 prk tulista tomaattikastiketta
3 rkl tomaattimurskaa
2 kpl lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
½-1 tl suolaa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
½ litraa maitoa
500 g juustoraastetta
½ tl mustapippuria

Jauhelihakastike:
Ruskista jauheliha öljyssä tai voissa. Lisää tulinen tomaattikastike, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta n. 15 minuuttia.

Juustokastike:
Sulata rasva ja sekoita, lisää jauhot. Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.


Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi sirottele loput juustoraasteesta lasagnelevykerrokselle. Paista 175-asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Pelmenit lihatäytteellä



Taikina:
1½ dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa

Täyte:
400g jauhelihaa
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria


Lisää jauhoihin vesi, johon on sekoitettu kananmunat ja suola. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina vetäytymään n. 30 minuutiksi. Pyöritä taikina esimerkiksi sormen paksuiseksi tangoksi. Leikkaa pieniä paloja. Kauli palat pieniksi ohuiksi pyörylöiksi. Sekoita raa'an jauhelihan sekaan muna ja jauhettu sipuli. Kuori ja purista täytteeseen valkosipulinkynnet. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin. Laita nokare täytettä jokaiselle taikinapyörylälle ja sulje se nipistämällä päät yhteen. Keitä pelmeneitä vähässä suolatussa vedessä n. 10-12 minuuttia, kunnes ne kohoavat pintaan. Tarjoile pelmenit smetanan, voisulan tai ketsupin kanssa.

Hyydytetty banaani-suklaakakku



















200 g Domino keksejä
75 g voita/margariinia
2 dl maitorahkaa
3 dl suklaavanukasta
2 dl banaanijogurttia
2,5 dl vispikermaa 
½ dl sokeria
3 banaania
5 liivatelehteä
2 rkl vettä

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 24 cm). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Vaahdota kerma ja sokerit. Muussaa banaanit. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita maitorahka, banaanijogurtti, muussattu banaani, suklaavanukas ja sokeri keskenään. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan (n. 2 rkl). Lisää liivateneste täytemassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto muun täytteen joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pintaa hieman. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä useita tunteja tai yön yli.

perjantai 16. syyskuuta 2011

After Eight - juustokakku
















200 g After Eight -suklaita (pieni pkt)
3 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150g suklaakeksejä (Rainbow Cookies)
3 liivatelehteä
50 g voita/margariinia
½ dl sokeria
vaniljasokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 24 cm) leivinpaperille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Vaahdota kerma ja sokerit. Sulata After Eightit varovasti mikrossa. Sekoita sula suklaa ja tuorejuusto keskenään. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan (n. 1 rkl). Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan samalla sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti. Kaada täytemassa vuokaan ja tasoita. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Kinkkupiirakka

















150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
350 g kinkkua
½ paprikaa
1 prk ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
3 munaa
½ tl suolaa
3 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta

Paloittele kulhoon rasva ja lisää kuivat aineet, myös juustoraaste. Nypi aineet sormin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Puhdista ja kuutioi paprika. Hauduta paprika öljyssä pehmeäksi ja lisää kinkku. Levitä taikina vuokaan. Paista 225 asteessa 10 minuuttia alimmalla tasolla. Sekoita ranskankerma, kevytkerma ja munat. Sekoita joukkoon mausteet. Kaada kasvis-kinkkuseos piirakkapohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kaada lopuksi kermaseos päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia uunin keskitasossa.

AddThis