lauantai 24. syyskuuta 2011

Lasagne





























800 g jauhelihaa
1 prk tulista tomaattikastiketta
3 rkl tomaattimurskaa
2 kpl lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
½-1 tl suolaa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
½ litraa maitoa
500 g juustoraastetta
½ tl mustapippuria

Jauhelihakastike:
Ruskista jauheliha öljyssä tai voissa. Lisää tulinen tomaattikastike, tomaattimurska ja mausteet. Hauduta n. 15 minuuttia.

Juustokastike:
Sulata rasva ja sekoita, lisää jauhot. Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen. Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet ja juustoraasteesta 2/3 maitoon.


Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi sirottele loput juustoraasteesta lasagnelevykerrokselle. Paista 175-asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis