torstai 31. lokakuuta 2013

Macarons















Ohje:

100 g mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200 g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

1. Sekoita keskenään mantelijauhe ja tomusokeri.
2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.
3. Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää.
4. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 2 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan.

Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.

4 kommenttia:

  1. Ooh noi on niin hyviä!!!!!!!!!! Nam!!!

    VastaaPoista
  2. Millasta täytettä sä itse olet käyttäny? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kun oon todellinen herkkupeppu, niin käytin täytteenä Philadelphian Marabou suklaalevitettä. :D

      Poista

AddThis