torstai 31. lokakuuta 2013
Macarons
Ohje:
100 g mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200 g tomusokeria
4 rkl sokeria
väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)
1. Sekoita keskenään mantelijauhe ja tomusokeri.
2. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää.
3. Sekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää.
4. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisijaltaan noin 2 cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan.
Kuoret voi pakastaa ja täyttää myöhemmin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh noi on niin hyviä!!!!!!!!!! Nam!!!
VastaaPoistaNiin on. :)
VastaaPoistaMillasta täytettä sä itse olet käyttäny? :)
VastaaPoistaMä kun oon todellinen herkkupeppu, niin käytin täytteenä Philadelphian Marabou suklaalevitettä. :D
Poista