sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Pelmenit lihatäytteellä



Taikina:
1½ dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa

Täyte:
400g jauhelihaa
1 kananmuna
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria


Lisää jauhoihin vesi, johon on sekoitettu kananmunat ja suola. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina vetäytymään n. 30 minuutiksi. Pyöritä taikina esimerkiksi sormen paksuiseksi tangoksi. Leikkaa pieniä paloja. Kauli palat pieniksi ohuiksi pyörylöiksi. Sekoita raa'an jauhelihan sekaan muna ja jauhettu sipuli. Kuori ja purista täytteeseen valkosipulinkynnet. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita hyvin. Laita nokare täytettä jokaiselle taikinapyörylälle ja sulje se nipistämällä päät yhteen. Keitä pelmeneitä vähässä suolatussa vedessä n. 10-12 minuuttia, kunnes ne kohoavat pintaan. Tarjoile pelmenit smetanan, voisulan tai ketsupin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis